Нападнут инспектор рада у Новом Граду

Срна
Нападнут инспектор рада у Новом Граду

Нови Град - Републички инспектор рада и заштите на раду физички је нападнут данас током службене контроле привредног субјекта на подручју општине Нови Град, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Послодавац је физички насрнуо на инспектора када је почео са узимањем изјава од радника који су затечени код послодавца, а који нису имали регулисан радно-правни статус у складу са законом.

О догађају је обавијештена полиција која је изашла на лице мјеста, а због доживљеног стреса и физичких трагова насиља инспектор је затражио љекарску помоћ.

Из Инспектората очекују да ће надлежни органи јавног реда и мира предузети све потребне мјере, јер напад на службено лице представља кривично дјело.

У саопштењу се напомиње да ово није први пут да су инспектори нападнути, да су им осим физичког напада отимани мобилни телефони, скидани точкови са аутомобила, па чак им животи били угрожени пријетњом ватреним оружјем.

Из Инспектората поручују да ће и даље, без обзира на пријетње, радити свој посао и да никоме неће дозволити да врши притисак на инспекторе, али да од других надлежних органа очекују да предузму мјере у циљу заштите њихових службеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана