Најављена изградња ски-стазе на Тјентишту

Срна
Најављена изградња ски-стазе на Тјентишту

Фоча - Фочаци свих генерација, међу којима је највише било дјеце, уживали су данас на Тјентишту у скијању, санкању, вожњи моторним санкама и саоницама у оквиру манифестације "Дан зимских радости", а најављена је обнова скијалишта за жичаром у 2018. години.

Не марећи за смрзнуте носеве, мокре рукавице и румене образе, бројни малишани окупирали су стазу у Долини хероја подно споменика Битке на Сутјесци, препуштајући се ваљању по снијегу, грудвању, санкању.


Национални парк, у којем већ деценијама, и поред изузетних природних услова, зимски туризам није заступљен, па туристички капацитети зими нису у функцији, на овај начин покушава да врати Тјентишту некадашњи сјај.

"Овако је некада било на Тјентишту, а ту је било и једно мање скијалиште за жичаром, које ми планирамо да направимо и обновимо у 2018. години. Дакле, имали бисмо квалитетно скијалиште за жичаром и дужином стазе од 1.200 метара", рекао је директор Националног парка /НП/ "Сутјеска" Дејан Павловић.

Манифестацију "Дан зимских радости" у општинској Туристичкој организацији /ТО/ сматрају веома корисном, јер промовише Тјентиште, Парк, здрав живота, исправан однос најмлађих према природи.

"Оваквим манифестацијама дјеци се развија свијест шта све природа нуди, које су то благодати њене кроз сва годишња доба, а њихова весела лица и радост показују да смо успјели у организацији", рекла је директор Туристичке организације Фоча Љепосава Ђајић.

Манифестацију су организовали НП "Сутјеска" и Туристичка организација Фоча.

За све учеснике манифестације организатори су обезбиједили ручак и чај у ресторану НП "Сутјеска", а помоћ и подршку у организацији пружили су КУД Фоча, шумска газдинства "Маглић" из Фоче и "Лелија" из Калиновика, те Основна школа "Свети Сава" и Вртић "Чика Јова Змај" из Фоче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана