Most preko Drine u Zvorniku obnavlja donacija Srbije

M. Mi.
Most preko Drine u Zvorniku obnavlja donacija Srbije

Banjaluka - Novac za sanaciju mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku preko rijeke Drine biće obezbijeđen iz donacija Vlade Srbije, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Ministri su juče usvojili informaciju o projektu sanacije mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u kojoj je navedeno da će investitora na ovom projektu angažovati grad Zvornik.

- Sanacija ovog mosta sa nosivom čeličnom konstrukcijom dužine 208 metara podrazumijeva skidanje postojeće dotrajale kolovozne konstrukcije - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Ovaj most ostaće granični prelaz između Srbije i RS za pješake, s obzirom na to da se na drugom mostu, koji je udaljen oko kilometar, nalazi granični prelaz namijenjen za vozila i pješake.

Vlada RS donijela je na sjednici i odluku o davanju saglasnosti na raspodjelu 473.000 maraka Fonda za sprečavanje zaraznih bolesti za ovu godinu, kao i prijedlog akcionog plana za realizaciju Strategije razvoja trgovine RS do 2022. godine. Vlada je zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da godišnje izvještava Vladu o realizaciji strategije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana