Млади људи из Омладинске банке фарбали клупе у Мркоњић Граду

Глас Српске
Млади људи из Омладинске банке фарбали клупе у Мркоњић Граду

Мркоњић Град - Након успјешно одржане Међународне конференције на тему “Улога младих у процесима помирења у локалним заједницама”, која је одржана на Илиџи, а у организацији Европске фондације из Грузије и Фондације Мозаик, учесници су се упутили у једнодневну посјету Јајцу и Мркоњић Граду.

Овогодишњој Конференцији присуствовало је 40 младих људи (десет из Абхазије, 15 из Грузије и 15 из БиХ). Они су приликом посјете Јајцу обишли знаменитости овог мултикултуралног града и упознали се с његовим како историјским, тако и природним љепотама. Након тога упутили су се према Мркоњић Граду гдје су у сарадњи са општинским властима извршили волонтерску акцију. Тако су уредили и офарбали трибине и ограде градског игралишта, те офарбали клупе испред зграде општине. Добродошлицу и захвалност пожељела им је начелница општине Дивна Аничић.

- Мркоњић Град већ 11 година сарађује са Фондацијом Мозаик и Омладинском банком, а доказ за то је безброј реализованих пројеката и волонтерских акција. Сада нам је припала част да угостимо феноменалне младе људе из Абхазије и Грузије, али и других дијелова БиХ, који су дошли у посјету нашем граду, не само туристички, него и да ураде волонтерску акцију која ће оставити посебан траг у овом граду, али и показати младим људима како се уз мало труда могу урадити велике ствари - казала је Аничићева.

С обзиром на то да је ова конференција традиционалног карактера, већ наредне године учесници ће одабрати други град/општину гдје ће извести волонтерску акцију.

- Прво смо обавили обилазак културно-историјског наслијеђа у Јајцу. Младима из БиХ али и гостујућих земаља показали смо богатство живота у мултиетничкој средини. Одлично смо се забавили, а онда упутили у Мркоњић Град гдје нас је чекао посао. Наравно. ради се о волонтерској акцији кроз коју смо показали снагу младих као и самог волонтеризма кроз програм Омладинске банке - казао је  директор програма Фондације Мозаик Жељко Пауковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана