Mladi kreiraju bolje sutra

Srna
Mladi kreiraju bolje sutra

Bijeljina - "Evropska noć istraživača" ove godine je u Bijeljini pod motom "Kreirajmo bolje sutra" okupila brojne mlade ljude koji svojim talentima i radom popularišu nauku.Organizator šeste ovakve manifestacije u gradu je udruženje "Porodični krug", domaćin Centar za kulturu "Semberija", a njeno održavanje podržali su brojni sponzori, Gradska uprava i domaći privrednici.

Za "Evropsku noć istraživača" bijeljinski učenici i studenti pripremili su bogat i zanimljiv program koji traje od 17.00 do 22.00 časa, a posjetioci mogu da učestvuju u edukativnim i kreativnim radionicama i da na sajmu nauke vide neke od inovacija, eksperimenata i naučno-istraživačkih radova mladih talenata.


Predsjednik udruženja "Porodični krug" Slađana Miljenović rekla je novinarima da manifestacija ima i takmičarski dio - za srednjoškolce u eksperimentima i za učenike osnovnih škola u literarnim i likovnim radovima.

Prema njenim riječima, za po tri najbolja takmičara iz svih oblasti predviđene su vrijedne novčane i robne nagrade, kao i besplatni kursevi stranih jezika i putovanje na Sajam knjiga u Beograd za pobjedničku ekipu u kategoriji srednjih škola.

Na svečanom otvaranju "Evropske noći istraživača", koja spaja obrazovanje i zabavu, nastupili su Hor Muzičke škole "Stevan Stojanović Mokranjac" i članovi Plesne škole "Fešn Marina".

Tokom razgovora o nauci, magistar bioloških nauka Irena Zarić govoriće mladima o hidrobiologiji, hemičar Dragana Đokić Vasić o temi "Zašto je dobro biti hemičar", dok će profesor Mihailo Trifković održati predavanje o životu i djelu Nikole Tesle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana