Млади глумци прикупили новац за лијечење петогодишње Елме Мушиновић из Прњавора

Срна
Млади глумци прикупили новац за лијечење петогодишње Елме Мушиновић из Прњавора

Прњавор - Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Прњавора вечерас је извела позоришну представу за дјецу “Ако заиста вјерујеш”, а приход од улазница донираће за лијечење петогодишње Елме Мушиновић из овог града која је корисник Дневног центра за дјецу са посебним потребама “Невен”.

Дјевојчица болује од епилепсије, менталне ретардације и успореног психосоматског развоја.

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић каже да аматерско позориште сваку нову сезону почиње хуманим гестом, односно прикупљањем средстава за неко дијете којем је потребна помоћ.

Она истиче да је један од циљева рада аматерског позоришта управо развијање хуманости и осјећаја емпатије код дјеце.

“Радимо важан васпитни посао који у данашње вријеме отуђености све више изумире. Осим играња позоришних представа и рада у умјетничком смислу, код наших полазника желимо да развијемо и осјећај хуманости, али и код публике, која наше активности увијек лијепо прихвати”, каже Радоњићева.

Извођењу вечерашње представе у Дому културе, на којој је прикупљено око 180 КМ, присуствовала је и Елмина мајка Индира.

Она је рекла Срни да је досадашње лијечење у два наврата у Швајцарској дало доста добре резултате и да би наставак терапије, који подразумијева стално узимање лијекова чија једна доза кошта око 380 франака, према прогнозама љекара, могао довести до изљечења епилепсије.

“Нажалост, ми тај новац не можемо сами обезбиједити. Контрола у болници у Цириху кошта 3.500 франака, а рекли су нам да би наредне двије могле коштати око 1.000 франака, због великог износа који је раније уплаћен за Елмино лијечење”, каже Мушиновићева.

Породица Мушиновић је до сада за Елмин боравак у швајцарској болници дала око 67.000 франака, а средства су обезбијеђена захваљујући бројним хуманитарним акцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана