Министар, Соња Давидовић, посјетила општину Србац

Глас Српске
Министар, Соња Давидовић, посјетила општину Србац

​​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, посјетила је данас општину Србац и са начелником општине и директорима Основне школе „Јован Јовановић Змај” и Центра средњих школа „Петар Кочић” разговарала о пројекту који Министарство намјерава реализовати а ријеч је о неформалној едукацији ученика у средњим школама.

Према њеним ријечима, почетак реализације програма требало би да буде у средњошколском центру Српцу.

„Ове активности Министарство реализује у складу са стратешким документима Омладинском политиком и Стратегијом за унапређење и развој волонтирања и циљ је да младим људима представимо значај волонтирања и активног учешћа у друштву, као и како могу путем волонтирања да допринесу развоју својих локалних заједница” – истакла је Давидовићева.

Она је нагласила да је циљ ових активности едуковати младе људе, упознати их са могућностима које им се нуде у локалним заједницама и на нивоу Републике и анимирати их да остану на овим просторима.

Начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић, изразио је задовољство што је средњошколски центар у Српцу одабран за почетак реализације овог значајног пројекта.

„Почаствовани смо јер је ријеч о значајном пројекту који се тиче младих људи, али морам да нагласим да сам посебно задовољан разумијевањем ресорног министра за теме о којима смо разговарали а тичу се свих ресора у надлежности Министарства и очекујем подршку у наредном периоду за реализацију тих пројеката” – рекао је Драгосављевић.

Директор средњошколског центра „Петар Кочић”, Миленко Живанић, каже да је сигуран да Србац није случајно изабран као полазна тачка за реализацију пројекта.

„Мислим да ће пројекат бити одлично бити прихваћен и да ће дати добре резултате”- закључио је Живанић.

Министарство породице, омладине и спорта пројекат реализује у сарадњи са Волонтерским сервисом Републике Српске и савјетима ученика, а уколико средњошколци искажу иницијативу и интересовање Министарство је спремно финансијски подржати њихове пројекте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана