Манифестација “Дани на Сани” 5. и 6. јуна

Срна
Манифестација “Дани на Сани” 5. и 6. јуна

Нови Град - Еколошка манифестација “Дани на Сани”, у којој учествују општине у слицу ријеке Сане, биће одржана 5. и 6. јуна, а домаћин је Приједор, најављено је из Туристичке организације општине Нови Град.

Директор Туристичке организације Нови Град Момир Ковачевић рекао је Срни да ће у уторак, 5. јуна, на извору ријеке Сане у Мркоњић Граду у еколошку штафету “Аква Сана” бити захваћена изворска вода која ће првог дана проћи кроз Рибник, Кључ, Сански Мост и Оштру Луку и стићи до Приједора.

“Централна манифестација биће одржана у Приједору, а завршна у Новом Граду”, навео је Ковачевић.

Према његовим ријечима, у сриједу, 6. јуна, завршна манифестација биће одржана на градској плажи Ада, на ушћу Сане у Уну у Новом Граду, гдје ће бити приређен пригодан програм.

“Вода из еколошке штафете биће изливена на ушћу Сане у Уну, а ученицима основних школа биће уручене награде за најбоље ликовне и литерарне радове, укупно 21 награда”, додао је Ковачевић.

Под мотом “Сана једнако чиста на извору и ушћу” одржава се од 2000. године када је покренута на иницијативу Мисије ОЕБС-а У БиХ с циљем повезивања општина у сливу Сане.

Општине учеснице манифестације потписале су 2001. године Декларацију којом се обавезују да ће заштити ток ријеке Сане у дужини од 144 километра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана