Малишанима са потешкоћама у Фочи стигла помоћ

Р. Ђ.
Малишанима са потешкоћама у Фочи стигла помоћ

Фоча - Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић уручио је у петак новчану помоћ у Фочи Удружењу за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама "Трачак наде", које брине о 62 корисника са различитим физичким и психичким потешкоћама са подручја општина Фоча, Чајниче и Устиколина у ФБиХ.

Чубриловић је навео да су се у Народној скупштини и ове године одлучили да не организују новогодишњи пријем и да средства планирана за ту намјену искористе за хуманитарне сврхе.

- Мислим да би друштво требало да указује већу пажњу овом удружењу. Фоча је показала пажњу према овој категорији и  сви би требало да се укључе - рекао је Чубриловић.

Донирана средства Удружење ће искористити за куповину пакета са храном и личном хигијеном за све породице корисника.

Предсједник НСРС разговарао је у Фочи и са начелником општине Фоча Радисавом Машићем о актуелној ситуацији у овој локалној заједници и инфраструктурним пројектима чија је реализација у току.

Дио новца предвиђеног за пријем у Народној скупштини, Чубриловић ће донирати и Православном вртићу "Анђелак", а дио Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, у оквиру хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана