Majstoru laži ovacije majmuna na safariju

Snežana Tasić
Majstoru laži ovacije majmuna na safariju

Prijedor - Odemo brat i ja u afričku džunglu u lov. Kad tamo odmah čujem da nešto cvili. Pogledam gore, kad jedna velika zmija, boa, omotala se oko majmuna i davi ga. Pogodim ja zmiju, kad sto majmuna iskoči i poče da skandira: “Mirko, Mirko”.

Ovom pričom je Mirko Popović iz Omarske pobijedio na tradicionalnoj, 28. lovačkoj “Lažijadi”.

A žiri manifestacije u kojoj se takmičari nadmeću u izmišljanju lovačkih priča nije imao nimalo lak zadatak, jer su pored Popovića svoje nevjerovatne “doživljaje” ispričali: Dragan Jokić, Đorđe Krndija, Darko Paspalj, Bojan Denda, Savo Janjić, Goran Maksimović, Dušan Aleksić i Miladin Rendić.

Pobjednik, koji radi kao veterinarski tehničar, i sam ne zna koliko je puta pobijedio na ovom takmičenju. Popović nije lovac, ali voli životinje i veliki je ljubitelj druženja. Kaže da ne postoji nikakva tajna uspješnosti njegovih priča.

- Nije uvijek najvažnija priča, važan je i način na koji ona bude ispričana - rekao je Popović nakon što je primio pobjednički pehar.

Njegova priča o safariju kod brata u Africi bila je najupečatljivija.

- Stvarno je sve istina i da imam brata tamo i da sam išao kod njega, jedino što ja nisam lovac i uvijek ponavljam da ovo nisu laži nego šaljive priče, koje su tu da uvesele nas i sve goste - rekao je Popović.

Ova jedinstvena lovačka manifestacija, koju tradicionalno organizuje Lovačko udruženje “Srndać” iz Omarske, privukla je i ove godine veliki broj ljubitelja lova iz Republike Srpske, Srbije i Slovenije. Centralni događaj večeri, kao i svake godine, bilo je takmičenje u pričanju lovačke priče.

Potpredsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Predrag Ljubičić izjavio je novinarima da je ovo jedan od poznatijih skupova u Republici.

- Ovo je već skoro tri decenije jedinstvena prilika da se okupimo u ovako velikom broju, družimo, proveselimo, nasmijemo i dočekamo kolege lovce iz drugih krajeva - rekao je Ljubičić.

Kvalitetne priče

Četvoročlani žiri je imao pune ruke posla, budući da je svih devet priča bilo kvalitetno.

- Nije bilo lako odabrati pobjednika, ali poslije duže i žestoke rasprave, nadglasavanja i preglasavanja odlučili smo da pobjednik bude Mirko Popović - rekao je predsjednik žirija Miroslav Živadinović.

Posebno pažnju izazvao je nastup jedanaestogodišnjeg Đorđa Krndije, koji je za svoju “laž” dobio buran aplauz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana