Lovačko udruženje Zmijanje dobilo novi objekat u Slavićkoj

A. J. R.
Lovačko udruženje Zmijanje dobilo novi objekat u Slavićkoj

BANjALUKA - Lovačko udruženje "Zmijanje" iz Banjaluke dobilo je novu lovačku kuću na lokaciji Rakitovača u naselju Slavićka, koja ima veliki značaj i za stanovništvo tog kraja.

Izgradnjom ove lovačke kuće, koju su gradili lovci sekcije Majdan, saobraćajno su povezana naselja dvije Slavićke koje su do sada bile odvojene brdskim vijencem Rakitovače.

- Osim toga, obnovljena je i električna mreža u zaseoku Tramošljike - istakli su u lovačkom udruženju "Zmijanje" i dodali da je ovo sedma lovačka kuća u lovištu Banjaluka.

Udruženje "Zmijanje" odlučno radi na stalnom unapređenju stanja u lovištu, što potvrđuje i izgradnja velikog broja lovnih objekata, te uzgoj i zaštita divljači.

- Samo u ovoj godini u lovište smo unijeli oko 20 tona hrane, nabavili šest automatskih hranilica i kupili tri kamere za danonoćno osmatranje divljači i čuvanje lovišta. Unijeli smo i zečeve u lovište, te pustili 500 jedinki fazana iz vlastite volijere - dodali su u ovom udruženju.

Izgradnju kuće u Slavićkoj, osim lovaca, podržali su grad Banjaluka, Šumsko gazdinstvo "Banjaluka", "Elektrokrajina", "VDH sekjuriti", "Građenje Đurić", te brojni drugi pojedinci, ustanove i preduzeća.

Na nedavno održanoj svečanosti povodom izgradnje ovog objekta osim domaćina Boška Pandže i predsjednika Udruženja "Zmijanje" Darka Ćuluma, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te veliki broj lovaca, mještana i drugih uglednih gostiju iz društveno-političkog života Banjaluke i RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana