Ловачко удружење Змијање добило нови објекат у Славићкој

А. Ј. Р.
Ловачко удружење Змијање добило нови објекат у Славићкој

БАЊАЛУКА - Ловачко удружење "Змијање" из Бањалуке добило је нову ловачку кућу на локацији Ракитовача у насељу Славићка, која има велики значај и за становништво тог краја.

Изградњом ове ловачке куће, коју су градили ловци секције Мајдан, саобраћајно су повезана насеља двије Славићке које су до сада биле одвојене брдским вијенцем Ракитоваче.

- Осим тога, обновљена је и електрична мрежа у засеоку Трамошљике - истакли су у ловачком удружењу "Змијање" и додали да је ово седма ловачка кућа у ловишту Бањалука.

Удружење "Змијање" одлучно ради на сталном унапређењу стања у ловишту, што потврђује и изградња великог броја ловних објеката, те узгој и заштита дивљачи.

- Само у овој години у ловиште смо унијели око 20 тона хране, набавили шест аутоматских хранилица и купили три камере за даноноћно осматрање дивљачи и чување ловишта. Унијели смо и зечеве у ловиште, те пустили 500 јединки фазана из властите волијере - додали су у овом удружењу.

Изградњу куће у Славићкој, осим ловаца, подржали су град Бањалука, Шумско газдинство "Бањалука", "Електрокрајина", "ВДХ секјурити", "Грађење Ђурић", те бројни други појединци, установе и предузећа.

На недавно одржаној свечаности поводом изградње овог објекта осим домаћина Бошка Панџе и предсједника Удружења "Змијање" Дарка Ћулума, присуствовали су и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те велики број ловаца, мјештана и других угледних гостију из друштвено-политичког живота Бањалуке и РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана