Љубиње - Начелник Општине Љубиње Дарко Крунић, и његов замјеник искључени су из ДНС-а.

 Љубиње - Начелник Општине Љубиње Дарко Крунић, и његов замјеник искључени су из ДНС-а. 18.01.2018 22:19 | РТРС

Одлуку је донијело Предсједништво странке, на захтјев Општинског одбора. Због неусаглашености, Љубиње нема стабилну скупштинску већину.

Искључењу су претходила вишемјесечна неусаглашеност начелника општине и дојучерашњих колега. Крунић је рекао да поштује одлуку, и да не размишља о приступању другим странкама. Ипак...


- Нисам од оних типова да тражим друго ухљебљење и трчим за странкама. Мислим да ћу радити на на томе да отворимо локалну причу, истиче Крунић.

Са којим политичким циљевима, за сада није познато. За Крунића, из локалног ДНС-а, тврде да није поштовао страначку дисциплину и хијерархију.

- Нажалост, начелник и његов замјеник су вукли неку своју политику, која је била само њима јасна, а  од оних који су их изабрали, окренули су главе, каже Ристо Мићић, потпредсједник СО Љубиње, предсједник ОО ДНС.

- Они говоре да смо се ми одметнули. Бивше колеге покушавају да блокирају скупштину, три пута су напуштали сједнице, наводи Крунић.

За одлуке у локалној скупштини, већина гласова усклађује се према потреби.

Пропало је и усвајање буџета, за који је Министарство финансија дало зелено свјетло.

- Приједлог није изгласан, није био ниједан амандман, то сам осјетио као директан удар на мене, додаје Крунић.

Мићић тврди да мале странке уцјењују приликом гласања и наглашава да неће дозволити потпуну блокаду.

За наредну сједницу заказан је опозив предсједнице локалне скупштине.

Још није извјесно који ће блок имати осам гласова.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица