Љетња снижења хладе новчанике

Милијана Латиновић, дописници
Љетња снижења хладе новчанике

Бањалука - Финалне распродаје у продавницама одјеће и обуће широм Републике Српске у пуном су јеку, а цијене ниже и до 70 одсто прилика су за "освјежење" ормара.

Снижења цијена учинили су да одјећа и обућа буду приступачније многим купцима који током сезоне углавном разгледају излоге и чекају распродају.

Продавци у центру Бањалуке кажу да имају двоструко више купаца од када су почела снижења, а међу њима је и велики број туриста.

У једној бањалучкој продавници спортске одјеће и обуће кажу да је за све артикле из љетње колекције који се продају по сниженим цијенама, обезбијеђен и додатни попуст од 20 одсто, а акција траје до 29. августа.

- Иако купаца има током цијеле сезоне, од почетка акције продаја је знатно порасла. За школарце смо припремили и промотивне пакете који коштају од 115 и 119 марака, а које чине руксак, тренерка и патике - рекли су у овој продавници.

У на излозима многих других радњи у Бањалуци натписи "Финална распродаја" све говоре, гужве су велике, а цијене снижене и до 70 одсто.

- Највећа је потражња за најјефтинијом одјећом, па купци бирају и по неколико мајица које су од 4,95 до 9,95 КМ или панталона које коштају од 14,95 до 29,95 КМ - кажу у овом бутику.

Гужве смо затекли и током обиласка продавница обуће.

- Подједнако добро иду сви брендови, имамо патике које су коштале 99, а сада су 29 марака - рекли су једном бањалучком бутику и додали да већ има купаца који пазаре обућу из колекције јесен-зима коју су већ набавили.

Шопинг грозница је захватила и приједорске продавнице, гдје се већина робе продаје упола цијене.

- Цијене су солидно снижене па се овогодишњи модели, ако се нађе број, могу купити за тридесетак марака јефтиније - рекла је Приједорчанка Марија К.

У бутицима у Градишци љетња одјећа и обућа може се пазарити уз снижења од 20 до 60 одсто.

- Купци су веома задовољни и заинтересовани за снижења и углавном купују мајице, кошуље, папуче, патике и хаљине - рекао је власник градишког бутика спортске одјеће и обуће.

Талас љетњих снижења преплавио је и добојске бутике који су облијепљени натписима о попустима од 50 до 70 одсто. У овом граду највећа је гужва у бутицима који за багателу продају гардеробу, па се фармерке могу пазарити по цијени од пет марака, колико коштају и сукње, док се цијена хаљина креће од 12 до 15 марака. Цијена мајица износи двије марке.

- Купила сам четворе панталоне, сукњу, мајицу и балетанке за само 30 КМ. Цијене су заиста повољне - рекла је Бојана Л. из Добоја.

Зарада

Секретар Удружења грађана "Покрет потрошача РС" Драгован Петровић истиче да 80 одсто потрошача није у могућности да купи одређене робне марке, па их пазаре само на распродајама.

- Свјесни чињенице да се скупа роба тешко продаје, да не би били у тоталном минусу, трговци снижавају цијене и тако остварују какву-такву зараду - рекао је Петровић.

Артикли    Цијене (у КМ)

мајице      2 - 49     

хаљине      9 - 90     

шортсеви    5 - 22    

панталоне  15 - 30    

папуче      17 - 50    

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана