Laktaši: Suze tekle uz odlomke romana Tome Marića Krv na crvenom

M. L.
Laktaši: Suze tekle uz odlomke romana Tome Marića Krv na crvenom

Laktaši - Promocija romana "Krv na crvenom" (Lijevče polje i sve oko njega, drugo Kosovo) autora Tome Marića okupila je u galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Laktaši veliki broj ljubitelja pisane riječi, iz čijih očiju su potresne sudbine izmamile suze.

Knjiga je premijerno predstavljena na sajmu u Beogradu, a ovo je bila prva promocija u Srpskoj. U prepunoj galeriji mnogi nisu krili suze, dok su slušali priče o stradanjima u Lijevču polju i Potkozarju za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glumac Goran Jokić bio je potresen stravičnim događajima i tragičnom sudbinom jedne ljubavi, koju je prekinuo rat. Čitao je odlomke sa puno emocija.

Marić je priznao da mu nije bilo lako da piše, ali da mu je drago što je potresne priče o stradanju uspio pretvoriti u knjigu, čijem je stvaranju posvetio veliki dio života.

- Ovo nije ni istorija, ni u pokušaju naučna ocjena jednog doba, već romansirana priča o ljudima i njihovim ćudima, burnom vremenu kad je padao snijeg, a svako pokazao svoj trag... Ljudi su i pričali i pisali - poručio je Marić.

O knjizi su govorili i recenzent Zlatko Kelečević, izdavači Nenad Novaković i Srđan Ivanković, a promociji je prisustvovao i ministar Petar Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana