Kozarska Dubica: Tradicionalna smotra folklora okupila brojnu publiku i izvođače

Srna
Kozarska Dubica: Tradicionalna smotra folklora okupila brojnu publiku i izvođače

Kozarska Dubica - U Kozarskoj Dubici održana je 11. Smotra folklora koja u toj opštini tradicionalno okuplja brojne izvođače i publiku, a najbolje koreografije predstavila su kulturno-umjetnička društva iz Novog Beograda, Bele Palanke, Gornjih Podgradaca, Međeđe i domaćin manifestacije - KUD "Una" iz Kozarske Dubice.

Sinoćnja manifestacija je počela defileom folklornih grupa i ansambala ulicama Kozarske Dubice sve do Trga 11. Dubičke brigade, gdje su se učesnici predstavili kratkim nastupom, a zatim je Smotru folklora na sportskom centru zvanično otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.


U ime opštine, Zlojutro je pozdravio učesnike manifestacije, posebno goste iz Novog Beograda i Bele Palanke.

"Raduje me večeras brojnost publike, a ponosan sam kao načelnik što u ove četiri godine opština nije ukinula nijednu od manifestacija i što je uspjela da ih sve organizuje. Ponosan sam i na svoje saradnike koji uspijevaju da na najkvaliteniji način organizuju manifestacije, a posjećenost i zainteresovanost naših sugrađana je dokaz da smo u tome uspjeli", rekao je Zlojutro.

Direktor Javnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić izjavila je da to preduzeće jedanaesti put organizuje Smotru folklora, koje je jedna od najljepštih i najposjećenijih manifestacija u toj opštini.

"Srećni smo što svake godine ova manifestacija ima brojnu publiku i učesnike posebno zato što je njen cilj očuvanje tradicionalne pjesme i igre, a ovom prilikom zahvaljujem svim kulturno-umjetničkim društvima koja su se odazvala ovogodišnjoj manifestaciji", rekla je Kondićeva.

Ona je dodala da je za ovu godinu specifičan i humanitarni karakter manifestacije.

"Nastojimo da animiramo naše građane da svi zajedno pomognemo akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Imenka Hrnjaka, samohranog oca dva dječaka od 10 i 13 godina, koji se bori sa Birgerovom bolešću, rijetkim oboljenjem arterija i vena, otvorenim ranama na nozi i stalnim bolovima", naglasila je Kondićeva, te pozvala Dubičane da se uključe akciju u skladu sa mogućnostima.

U okviru Smotre folklora organizovana je izložba ručnih radova iz kućne radinosti žena dubičkog kraja, koju je pripremila Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana