Kotorvarošanin pješačio 27 časova i prebacio magičnu brojku od 100 kilometara

M. L.
Kotorvarošanin pješačio 27 časova i prebacio magičnu brojku od 100 kilometara

Kotor Varoš - Zaljubljenik u prirodu Branislav Tepić iz Kotor Varoša postao je njen istinski heroj, savladavši nadljudskim naporima vrleti Ozrena i poslije 101 kilometra i 27 časova pješačenja stigao na cilj.

Član planinarske sekcije “Ljuta greda” time se upisao među besmrtne planinare koji su na Ozrenskom planinarskom maratonu prešli magičnu granicu od 100 kilometara.

Kilometri na iscrpljujućem putu nestajali su pod Tepićevim nogama, ali kako se bližio cilj noge su postajale olovne. Žuljevi su svaki metar činili još dužim.

- Na stazi je bilo 16 kontrolnih tačaka. Najveći izazov i najteži dio puta bio je od 15. do 16. tačke. Posebno teško je bilo zbog žuljeva, ali nisam odustao - priča Tepić. Nevjerovatna želja, upornost i karakter borca ipak su pobijedili.

- Sav svijet je bio moj kada sam stigao na cilj. Dugo sanjani san konačno je ostvaren. Na cilju sam osjetio veliko olakšanje, zadovoljstvo, duhovni mir i spokoj - kaže Tepić.

Pohodu koji će mu ostati urezan u sjećanju i kojim će se ponositi dok je živ pripremao je duže vrijeme.

- Veliku zahvalnost dugujem treneru Kosti Vučanoviću, koji me je odlično pripremio i svih 27 časova, koliko je trajao pohod, bio uz mene. Bez njega bih teško stigao do cilja - ističe Tepić i naglašava da su za njegov uspjeh posebno zaslužni supruga i sin, kojima je i posvetio zlatnu medalju s Ozrena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana