Котор Варош: У гашењу пожара ангажовани и гусјеничари

Срна
Котор Варош: У гашењу пожара ангажовани и гусјеничари

Котор Варош - Пожар који је избио на депонији у Новом селу у општини Котор Варош још није угашен и ватрогасци су и даље на терену, а у помоћ су им стигле колеге из Бањалуке и Челинца, рекао је старјешина Ватрогасне јединице Котор Варош Недељко Сакан.

Сакан је додао да је пожар избио јуче и да се ради на његовом локализовању, али да због површине депоније од око два дунума не могу сами да зауставе ширење ватре, због чега су у помоћ пристигли ватрогасци из Бањалуке и Челинца.


Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан нагласио да је пожар тешко угасити водом и да досадашње интервенције нису дале очекивани резултат, иако је кориштено осам кубика воде.

"Сумњам да ће пожар данас бити локализован и зато смо ангажовали тракторе гусјеничаре из Шумског газдинства 'Врбања' и предузећа 'Врбања шуме' како би превртањем и згртањем отпада ријешили постојећи проблем", рекао је Сакан.

Он је указао и на проблем у вези са ширењем дима и смрада, те додао да су екипе константно на терену и интензивно раде на гашењу дубинског пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана