Канадски Срби донирали опрему за ватрогасце

nezavisne.com
Канадски Срби донирали опрему за ватрогасце

Требиње - Требињац Момчило Шошо, који живи и ради у канадском граду Торонту, уручио је, у име Удружења Срба из Канаде “Свети Ђорђе”, Територијалној ватрогасној јединици Требиње ватрогасну опрему, која садржи навалне комбинезоне, чизме, рукавице те алат за различите врсте ватрогасних интервенција.

Шошо каже да опреме има довољно за све ватрогасне јединице с подручја источне Херцеговине, а да су у акцији највише учествовали Требињци из Канаде.

“Ми смо се, вођени љубављу према завичају, одлучили за ову акцију подстакнути медијским извјештајима о борбама херцеговачких ватрогасаца с пожарима прошлог љета, јер нас слике сурове стихије и надљудских напора ватрогасаца из завичаја нису оставила равнодушним, нарочито када знамо да је међу ватрогасцима био велики број добровољаца који нису имали адекватну опрему”, рекао је Шошо.

Он је најавио и нову хуманитарну акцију канадских Срба, у којој планирају да набаве возило за хитну медицинску помоћ, чије је присуство на пожариштима изузетно важно.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Требиње Трипо Ћук захвалио је добротворима из Канаде, али и иницијатору акције из Требиња Манојлу Ћуку, директору Центра за информисање и образовање.

Подсјетивши да Територијална ватрогасна јединица Требиње од Ватрогасног савеза РС ускоро треба да добије ново навално возило са дуплом кабином, вриједности 300.000 КМ, а град Требиње приводи крају и градњу нове зграде Ватрогасног дома, Ћук је додао да на тај начин ватрогасци много спремније иду у наредну противпожарну сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана