Избјегли и расељени добијају станове у кругу бивше касарне

Р. Ми.
Избјегли и расељени добијају станове у кругу бивше касарне

Требиње - Министар за избјегла и расељена лица РС Давор Чордаш и замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић најавили су јуче почетак изградње зграде са 48 станова за кориснике колективног или алтернативног смјештаја на подручју града.

Зграда ће бити грађена на локацији некадашње касарне "Лука Вукаловић", а ријеч је о пројекту затварања колективних и алтернативних центара (ЦЕБ два) вриједности 2,2 милиона КМ. Чордаш је рекао да је јуче завршен јавни позив за избор извођача, те да би радови требало да почну за мјесец.

- Значајно је и што ће бити омогућено запошљавање људи, јер ће радове изводити фирме из РС - нагласио је Чордаш.

Ћурић је додао да град у изградњи овог објекта учествује са око 20 одсто средства.

Чордаш је јуче посјетио Дом пензионера у Требињу, гдје је почела санација објекта, у којем, између осталих, борави и 20 расељених лица. Он је рекао да је Влада РС за ову намјену обезбиједила око 1,6 милиона КМ у оквиру реализације пројекта ЦЕБ два.

- Од раније је познато  да је овај дом био један од најсавременијих и драго ми је што Влада учествује управо у његовом уређењу - рекао је Чордаш.

Директор дома Рајко Ћапин изразио је задовољство што је санација почела и што ће њиховим завршетком корисници добити боље услове за боравак, а запослени за рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана