Из кабинета предсједника Српске 20.000 км за школу у Шибовској

Срна
Из кабинета предсједника Српске 20.000 км за школу у Шибовској

Прњавор - У Шибовској, у општини Прњавор, синоћ је озваничен завршетак обнове кровне конструкције Основне школе "Петар Кочић", која је коштала 18.000 КМ, а средства је обезбиједио кабинет предсједника Републике Српске.

Директор Школе Младен Симић рекао је да је из тих средстава урађена и једна учионица у подручној школи у Великој Илови за шта је утрошено 2.000 КМ.


"Одлучили смо да од добијених средстава обновимо кровну конструкцију која је била дотрајала, а надамо се да се овдје неће стати са радовима на школи која на овом подручју постоји већ 115 година", рекао је Симић.

Он је подсјетио да у овој школи заједно са подручним одјељењем наставу похађају 222 ученика.

"Ове године у централну школу уписано је 17 првачића, а у подручном одјељењу 11 ученика првог разреда. Не очекујемо да ће са новом школском годином доћи до смањења броја одјељења и реорганизације у школи", рекао је Симић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је опредјељење локалне власти да се улаже у школство и развој младих.

"Велику подршку и помоћ имали смо од предсједника Републике Српске Милорада Додика који је одобрио 20.000 КМ одмах након што смо му представили пројекат. Са овом инвестицијом се неће стати са радовима јер у овој школи има још много тога да се уради", рекао је Томаш.

Томаш је подсјетио да су у току и радови на проширењу Основне школе "Милош Црњански" у Поточанима, а у току године биће извођени и радови на реконструкцији школе "Меша Селимовић" у Насеобини Лишња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана