И даље на снази ванредна ситуација у општини Петрово

Срна
И даље на снази ванредна ситуација у општини Петрово

Петрово - Кризни штаб општине Петрово одлучио је да до даљег остаје на снази ванредна ситуација на територији општине које је проглашено због невремена, саопштено је из општинске управе Петрово.

Кризни штаб је позвао власнике поплављених стамбених објеката, као и пољопривреднике којима је причињена штета на усјевима, пластеницима и објектима да до 18. маја пријаве штету на инфо-пулту у згради општине.


Из Штаба наводе да је током јучерашњег дана обављана санација пута у засеоку Цвијановићи, у Калуђерици, те пута преко Субашиног потока Карановац-Сочковац, као и оног према гробљу у Карановцу.

Механизација "Геокопа" ангажована је на регулисању корита ријеке Јадрине. Мјештани Порјечине ископали су пропуст и поставили цијеви на путу Марјановићи-Бјелани.

Из Штаба данас очекују долазак механизације - камиона, гредера, ваљка, те људства Оружаних снага БиХ који ће се прикључити екипама комуналног предузећа "Вода", тиму Републичке управе Цивилне заштите и ангажованим приватним превозницима.

Радови ће данас бити извођени и на путу према Волујаку и преко Врле стране у Какмужу, на путевима у Карановцу и Порјечини, као и у кориту Јадрине.

Кризни штаб општине Петрово прогласио је након невремена 5. и 6. маја ванредну ситуацију а, према првим процјенама, причињена штета само на инфраструктури износи најмање пола милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана