Градишка: Лакше студирање за 161 стипендисту

М. В.
Градишка: Лакше студирање за 161 стипендисту

Градишка - Начелник општине Градишка Зоран Латиновић потписао је са 161 студентом са подручја ове општине уговоре о стипендирању.

Осим 161 студента, којима су стипендије одобрене након конкурса расписаног крајем прошле године, из општинског буџета биће стипендирано и 39 студената који одраније остварују ово право. Латиновић је рекао да ће општина у овој академској години стипендирати укупно 200 студената.

Студент прве године Електротехничког факултета у Бањалуци Сана Љепојевић казала је да јој стипендија много значи, с обзиром на то да су трошкови студирања велики, те додала да је то и подстрек да даље вриједно учи и ради.

О одласку из РС, каже, за сада не размишља, жеља јој је да након школовања настави да живи и ради у РС.

Студент ПМФ-а Дејан Паспаљ каже да је на овом факултету у року завршио просторно планирање, након чега је уписао и географију како би имамо више шансе за посао.

- Нисам бирао посао, пријављивао сам се на разне конкурсе, чак и у Калиновику, и до сада имам више од 50 одбијеница. Послао сам папире "вани" да наставим мастер, а док то чекам, студирам географију - казао је Паспаљ.

Општина Градишка исплаћује стипендије студентима десет мјесеци у току године у мјесечном износу од 120 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана