Гимназијалка Тијана дању латино звијезда, ноћу рок дива

Дејан Јовичић
Гимназијалка Тијана дању латино звијезда, ноћу рок дива

Бањалука - Осамнаестогодишња Тијана Кркељаш једна је од најталентованијих ученица бањалучке Гимназије јер је до сада освојила најмање 50 медаља на домаћим и међународним плесним такмичењима.

Поред тога што је одличан ученик са свим петицама, учествовала је и на школским такмичењима из српског језика, члан је три школске секције, а има чак и свој рок бенд.

Њена највећа љубав су латиноамерички и стандардни плесови због којих се већ са шест година уписала у Плесни клуб "Гема", а посљедње двије године наступа у бањалучком Плесном клубу "Хабанера". Вишеструки је републички и државни првак, а била је и члан плесне репрезентације БиХ. 

- Плес је за мене најљепша умјетност. Испуњава ме музика, сваки тон, сваки такт и у мени се одмах јави жеља да скочим на ноге и почнем да плешем. Веома сам осјећајна особа и то је за мене прави начин да изразим своје емоције - каже Тијана.

Своју љубав према плесу жели да пренесе и на млађе генерације, па је очекују испити за међународног судију плеса.

Да је талентована и за музику, свједочи љубав према гитари. Са пријатељима из школе основала је бенд и наступила на хуманитарном концерту за дјевојчицу Ружицу Дамјановић која болује од леукемије, а члан је бенда МСТ који такође чине гимназијалци.

- Наступамо у једном бањалучком кафићу и сваке друге суботе организујемо акустичне свирке. Допада нам се што још постоје млади који воле да чују звуке гитаре и забаве се уз рок ритмове - прича Тијана.

Тијана је са пријатељима из новинарске секције "Орфеј" прошле године покренула омладинску емисију на Радију РС. У емисији су дали простора талентованим ђацима средњих школа из цијеле РС како би био презентован њихов рад.

- Постоји много ученика који су активни на разним друштвеним пољима и желимо на овај начин да промовишемо њихове успјехе како бисмо подстакнули и друге да учине нешто корисно за себе и своју средину - каже Тијана која је учествовала у школској акцији добровољног давања крви.

Једна од њених љубави је и италијански језик, а у слободно вријеме чита доста књига, па се и сама некад прихвати пера и напише неколико кратких прича које поставља на свој блог.

Пјевала са Ђулетом

Један од Тијаниних омиљених бендова је "Ван Гог" на чијим концертима је била више пута, а имала је прилику да се упозна и са фронтменом бенда Ђулетом.

Била је почаствована када ју је прошле године позвао на бину да заједно с њим отпјева пјесму "Дишем".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана