Фоча - примјер доброг функционисања локалне управе

Фоча - примјер доброг функционисања локалне управе 22.12.2017 15:30 | Срна

Фоча - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Фочи да власт у овој локалној заједници добро функционише и да има добру сарадњу са институцијама Српске, али и прекограничну сарадњу у реализацији значајних пројеката.

Једна од тема данашњег састанка Чубриловића са начелником општине Фоча Радисавом Машићем била је и законске одредбе којима су дефинисани услови које једна локална заједница мора да испуни да би стекла статус града.

"Начелник Машић је незадовољан неким законским рјешњима, јер град не чини само број становника, него институције и све оно што град чини градом. Законска ограничења то сада не дозвољавају, али да Фоча изгледа као град са двадесетак хиљада становника, заиста, изгледа", рекао је Чубриловић.

Машић је навео да је предсједника Народне скупштине упознао о раду локалног парламента, стањем у буџету, те стању у шумарству и дрвној индустрији.

"Наша општина већ пету годину има стабилан буџет, свим буџетским корисницима смо повећали издвајања и обезбиједили услове да ова локална заједница стабилно послује. Све ове године редовно усвајамо буџет и нисмо никада били у ситуацији да неку сједницу одгађамо због неусаглашених ставова, што говори о озбиљности, добром раду и функционисању скупштинске већине", истакао је Машић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица