Фоча: За машинама нових 67 радника

Р. Ђ.
Фоча: За машинама нових 67 радника

Фоча - Фабрика текстилне индустрије у фочанском насељу Велечево, која послује у саставу предузећа "Тренд-текс" из општине Добој-Југ, а у којој је посао добило 67 радника, у петак је званично почела са радом.

Фабрика ће производити радну одјећу коју ће извозити на инострана тржишта. За машином се први пут нашла и деветнаестогодишња Маријана Станковић.

- Имала сам ту срећу да након само двије седмице проведене на бироу добијем овдје запослење и заиста сам презадовољна - истакла је Станковићева.

Министар индустрије, енергетике и рударства РС Петар Ђокић обећао је да ће Влада обезбиједити подршку инвеститору.

- То ће, прије свега, бити подстицаји за запошљавање, тако да ће за сваког запосленог који овдје ради и који ће се у току године запослити "Тренд-текс" добити средства из републичког буџета, а такође ћемо помоћи и општини Фоча у надокнади трошкова обуке и преквалификације радника - рекао је Ђокић.

У куповину машина инвеститор је уложио 250.000 КМ, док је општина Фоча уложила 100.000 у обезбјеђење и адаптацију простора, гријање, те у обуку и превоз радне снаге.

- Спремни смо да ову динамику инвестирања задржимо до краја, односно док не постигнемо онај број који смо планирали, а то је да до краја године запослимо 250 радника. Нова улагања тек предстоје, јер други објекат који намјеравамо да дамо на коришћење овој фабрици подразумијева озбиљнију адаптацију, тако да ће то бити инвестиција која ће вјероватно прећи милион марака - рекао је начелник Фоче Радисав Машић.

Власник компаније "Тренд-текс" Шућко Хаџијакуповић је рекао да је ово њихова седма фабрика у БиХ и Србији и да ова групација запошљава 1.000 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана