Foča: Planule rukotvorine mladih zadrugara

R. Đ.
Foča: Planule rukotvorine mladih zadrugara

Foča - Prva prodajna izložba članova učeničke zadruge Osnovne škole "Sveti Sava" iz Foče, na kojoj su đaci na 17 štandova izložili likovne radove, novogodišnje ukrase, suvenire i druge predmete organizovana je juče u fiskulturnoj sali škole.

Mnogi Fočaci posjetili su izložbu i kupili suvenire po simboličnim cijenama. Najviše pažnje privukao je štand na kojem su učenici u teglama prodavali pamet u granulama i granule za mršavljenje i poboljšavanje međuljudskih odnosa.

- Kupili smo mašnu i kutiju za nakit. Ovo je vrlo lijepa izložba, na ovaj način djeca ispoljavaju kreativnost i uče da svojim radom mogu da doprinose društvu, ali i da zarade - kaže Ljubiša Ivanović.

Članovi učeničke zadruge mogu da budu svi osnovci, a po automatizmu su uključeni u školske sekcije.

- Određeni procenat od zarade ide djeci, odnosno razredima i oni će sa svojim roditeljima i učiteljima odlučiti na koji način će to utrošiti, a drugi dio ide na račun učeničke zadruge - rekla je direktor škole Jelena Čančar.

Član Ekološke sekcije Maša Milanović, koja je tehnikom origami pravila novogodišnje ukrase, kaže da su prodali većinu svojih rukotvorna, što je i nju i njene drugare podstaklo da i dalje budu vrijedni zadrugari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana