Етно група Ива нови спот посветила Добоју

Срна
Етно група Ива нови спот посветила Добоју

Добој - У Добоју је вечерас одржана промоција новог музичког спота етно групе "Ива", посвећен овом граду страдалом у мајским поплавама, а промовисан је и хуманитаран број 1458, чијим позивом се донирају средства за обнову оштећеног добојског Центра за културу и образовање.

Промоција спота "Не додоле! Терање кише" и концерт етно групе "Ива" одржан је у девастираној биоскопској сали Центра за културу и образовање у Добоју, који је током поплава претрпио штету од око 300.000 КМ.

Професор Саша Павловић рекао је да вечерашњи концерт није само промоција спота, већ и хуманитарног броја 1458 који се покреће за обнову добојског Центра који ће бити активан од сутра, 1. марта.

Павловић је изразио жељу да се култура поново врати у Добој и поручио да "сами грађани морају бити први који неће разочарати свој град".

Према његовим ријечима, градом се зове онај који, поред водовода и канализације, има и позориште.

Директор Центра Новак Радојчић рекао је да по окончању тендерске процедуре, радови на обнови сале почињу наредног мјесеца и да је свака новчана помоћ добродошла.

Он је истакао да је град Добој издвојио око 30.000 КМ за извођење грубих радова на санацији објекта, али да је неопходно 300.000 КМ да се Центар врати у стање прије поплава.

Радојчић је навео да се ради на изради пројекта за надоградњу и реконструкцију Центра у износу већем од 1.000.000 КМ, а наведена средства би се прикупила од донатора.

Он је упозорио да ће девастираност објекта Центра битно утицати на културна дешавања ове године, чиме се доводи у питање и организовање традиционалног "Театар феста".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана