Дужина сукње запалила парламент града Добоја

nezavisne.com
Дужина сукње запалила парламент града Добоја

Добој - Дужину сукње у којој одборнице добојског парламента долазе на сједнице и изјаву која је на ту тему „пришивена“ предсједнику Скупштине града искористила је једна од укупно четири изабране представнице да се разрачуна с првим локалним парламентарцем.

Сања Вулић, предсједница СНСД-овог Клуба одборника, на посљедњем скупштинском засједању осула је паљбу по Мурвету Бајрактаревићу, предсједнику Скупштине града, увјерена да је он у медијима изјавио да „кратке сукње нису ријеткост у СГ“, чиме је по њеном мишљењу увриједио припаднице њежнијег пола.

Вулићева је од Бајрактаревића тражила да наведе која од одборница и када је од конституисања Скупштине до данас „дошла у преуској и прекраткој сукњи, непристојно и непримјерено обучена“ и тиме увриједила колеге.

„Шта ви радите?! Ви гледате дужину сукања овдје и како су жене обучене. Па, то је невјероватно. Да ли је у граду Добоју једини проблем то како се од четири одборнице која облачи“, рекла је Вулићева, те Бајрактаревићу наочиглед пуне скупштинске сале казала да „очито има толико слабо срце, па му женске ноге сметају“.

Први парламентарац се узалуд бранио да није у својим изјавама медијима помињао ни сукње ни њихову дужину.

„Предсједник Скупштине ни у једном моменту никада није споменуо ни сукње, ни сукњице, нити га то интересује. Ви то морате доказати, ко је то написао и ко је то Вама рекао“, поручио је Бајрактаревић колегиници.

Полемика СНСД-ове одборнице и предсједника Скупштине није натјерала њене три колегинице, Дајану Давидовић из СП-а, те СДС-ове Далиборку Лукић и Раду Танасић, да се лате микрофона на скупштинској говорници.

Зато су колеге Вулићеве стале у одбрану достојанства сукње, а интересантну расправу је настојао да уозбиљи Слободан Васиљевић, одборник ПДП-а, који је и на челу скупштинског Етичког одбора.

„Ја их (жене) прво видим овдје као мајке, видим их као једног квалитетног одборника, као једну образовану жену, као неког ко заслужује високо мјесто у друштву. И немојте, молим вас, да стављамо жене у контекст, бићу слободан да кажем, сексуалности који сам овдје чуо“, рекао је Васиљевић.

Обрачун Вулићеве са Бајрактаревићем није се завршио на дужини сукње, него се помињала и његова плата.

„Одборници имају надокнаду у висини просјечне плате, а Ви имате плату у висини премијера РС“, рекла је Вулићева предсједнику Скупштине града.

„Предсједник Скупштине не одређује плату, то одређује (ресорно) министарство. Та плата, колика је толика је, уопште ме не интересује, нити ја овдје долазим за ту плату“, поручио је Бајрактаревић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана