Drinski nasip važan i za buduće generacije

Lj. A.
Drinski nasip važan i za buduće generacije

Bijeljina - Drinski nasip predstavlja opšte dobro ne samo za ovu nego i za generacije koje dolaze i njegova izgradnja mora početi što prije, rekao je juče u Bijeljini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić.

On je, obišavši drinski nasip, rekao da je sa rukovodstvom JU “Vode Srpske” razgovarao o nastavku aktivnosti na tom projektu.

- Riječ je o veoma važnom infrastrukturnom objektu Republike Srpske koji prevazilazi lokalni interes Bijeljine - rekao je Mirjanić.

Istakao je da su postojala dva problema, pravac trase i imovinski odnosi i dodao da sve prepreke treba otklanjati strpljivim, stručnim i upornim radom. Kada je riječ o trasi, ona je proizvod stručnog rada projektanata, a kada je riječ o imovinskim odnosima, Mirjanić je rekao da je to pitanje uvijek osjetljivo, ali uvjeren je da će biti savladano.

- Korektnim odnosom prema poljoprivrednim proizvođačima o čijem zemljištu je riječ nadam se da ćemo naći rješenje i u toku ove godine krenuti sa realizacijom poslova. Bilo bi veoma loše da do toga ne dođe - rekao je Mirjanić.

Direktor “Voda Srpske” Milan Kikić rekao je da su sa Mirjanićem dogovorene dalje smjernice u vezi sa realizacijom tog projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana