Дрински насип важан и за будуће генерације

Љ. А.
Дрински насип важан и за будуће генерације

Бијељина - Дрински насип представља опште добро не само за ову него и за генерације које долазе и његова изградња мора почети што прије, рекао је јуче у Бијељини министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић.

Он је, обишавши дрински насип, рекао да је са руководством ЈУ “Воде Српске” разговарао о наставку активности на том пројекту.

- Ријеч је о веома важном инфраструктурном објекту Републике Српске који превазилази локални интерес Бијељине - рекао је Мирјанић.

Истакао је да су постојала два проблема, правац трасе и имовински односи и додао да све препреке треба отклањати стрпљивим, стручним и упорним радом. Када је ријеч о траси, она је производ стручног рада пројектаната, а када је ријеч о имовинским односима, Мирјанић је рекао да је то питање увијек осјетљиво, али увјерен је да ће бити савладано.

- Коректним односом према пољопривредним произвођачима о чијем земљишту је ријеч надам се да ћемо наћи рјешење и у току ове године кренути са реализацијом послова. Било би веома лоше да до тога не дође - рекао је Мирјанић.

Директор “Вода Српске” Милан Кикић рекао је да су са Мирјанићем договорене даље смјернице у вези са реализацијом тог пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана