Драгољуб Боројевић: Бореновић кумовао превари ПДП

Ведрана Кулага
Драгољуб Боројевић: Бореновић кумовао превари ПДП

Бањалука - Потпредсједник ПДП-а Бранислав Бореновић донио је лошу одлуку за ову странку у Кнежеву када је допустио да га новоизабрани начелник општине и члан тадашњег НДС-а Боре Шкељић изманипулише понудом за коалициони споразум који није било могуће спровести.

Истакао је то бивши члан ПДП-а и одборник у Скупштини општине Кнежево Драгољуб Боројевић који није хтио да потпише споразум са Шкељићем јер је стигла боља понуда из СНСД-а. Разилажење у ставовима са страначком централом утицало је на Боројевићеву одлуку да напусти ПДП. Све је почело састанком представника ПДП-а са Шкељићем послије локалних избора 2012. године којем је присуствовао и Бореновић.

- Причало се о коалицијама на локалном нивоу и закључено је да се Шкељићу да петнаестак дана да када преузме дужност понуди споразум за коалицију са ПДП-ом. Бореновић му је тада рекао да ће разговарати и са другом страном, односно са СНСД-ом и СДС-ом - прича Боројевић.

Ипак власт је формирана без ПДП-а, а Шкељић их се поново сјетио тек крајем јуна прошле године када се на видику указала нова скупштинска већина са СНСД-ом и СДС-ом на челу.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском, издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана