Doboj: Sjećanje na najbolje sinove RS

D. D.
Doboj: Sjećanje na najbolje sinove RS

Doboj - Spomen-soba u dobojskom Domu vojske juče je otvorena i osveštana u prisustvu članova Gradske boračke organizacije i porodica poginulih boraca.

Slike 1.800 boraca, koji su položili život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, ponovo su vraćene u ove prostorije, odakle su izmještene prije nekoliko godina. Predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Miladinko Kovačević izrazio je razočarenje zbog nedolaska predstavnika Gradske uprave i naveo da su odsustvo obrazložili pisanim putem, naglasivši da je riječ o nelegalnom činu. On je naveo da je sanacija spomen-sobe, koja je koštala oko 6.000 KM, finansirana donacijama i novcem Gradske boračke organizacije.

Predsjednik Predsjedništva Gradske boračke organizacije Zoran Bijelić je istakao da očekuju da uskoro počne izgradnja spomenika u Gradskom parku. Na pitanje da li će doći do dugo čekanog sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, da bi bili razmotreni zahtjevi boraca, Bijelić je odgovorio da poziv još nisu dobili.

Jasenka Živković, koja je u ratu izgubila sina, poručila je predstavnicima lokalne vlasti da ne smiju zaboravljati najbolje sinove RS, jer bez njih ne bi bilo ni njihovih fotelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana