Добој: Сјећање на најбоље синове РС

Д. Д.
Добој: Сјећање на најбоље синове РС

Добој - Спомен-соба у добојском Дому војске јуче је отворена и освештана у присуству чланова Градске борачке организације и породица погинулих бораца.

Слике 1.800 бораца, који су положили живот у Одбрамбено-отаџбинском рату, поново су враћене у ове просторије, одакле су измјештене прије неколико година. Предсједник Скупштине Градске борачке организације Миладинко Ковачевић изразио је разочарење због недоласка представника Градске управе и навео да су одсуство образложили писаним путем, нагласивши да је ријеч о нелегалном чину. Он је навео да је санација спомен-собе, која је коштала око 6.000 КМ, финансирана донацијама и новцем Градске борачке организације.

Предсједник Предсједништва Градске борачке организације Зоран Бијелић је истакао да очекују да ускоро почне изградња споменика у Градском парку. На питање да ли ће доћи до дуго чеканог састанка са градоначелником Добоја Обреном Петровићем, да би били размотрени захтјеви бораца, Бијелић је одговорио да позив још нису добили.

Јасенка Живковић, која је у рату изгубила сина, поручила је представницима локалне власти да не смију заборављати најбоље синове РС, јер без њих не би било ни њихових фотеља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана