Добој: Кошаркашки турнир 20 година мира

Срна
Добој: Кошаркашки турнир 20 година мира

Добој - У Добоју је данас одржан турнир у кошарци за млађе узрасте, поводом обиљежавања двије деценије од потписивања Дејтонског мировног споразума, на којем су учествовале екипе из Добоја, Маглаја и Витеза.

Организатори Турнира под називом "20 година мира, заједно постижемо више" су Амерички кутак у Добоју у сарадњи са Кошаркашким клубом "Финдо" из овог града.


Директор Америчког кутка Синиша Симић истиче да је циљ Турнира, на којем су учествовале екипе из Републике Српске и Федерације БиХ и свих конститутивних народа, промоција суживота и порука "да се заједно може више постићи".

Кооординатор у Коркашком клубу "Финдо" Саша Шуматић истиче да је битно што су се на једном мјесту окупиле младе наде кошарке, чији је циљ спортско дружење и надметање.

Представник Школе кошарке "Први кош" из Витеза Игор Бошњак указао је на дугогодишњу сарадњу са добојским клубом, која потиче из кошаркашких кампова.

Бошњак истиче да је спорт важан у повезивању људи, поготову за млађе узрасте, те да су турнири одлична мјеста за упознавање, дружење вршњака и стицања нових искустава.

Тренер Кошаркашког клуба "Маглај" Сенад Шехић истакао је да његов клуб са Добојлијама од раније одржава добре спортске односе.

Турнир је одржан у сали Средњошколског центра у Добоју, а његову организацију омогућили су Амбасада САД у БиХ и град Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана