Добој: Бетонске баријере заустављају бујицу

Д. Д.
Добој: Бетонске баријере заустављају бујицу

Добој - Становници Добоја биће заштићени од евентуалних поплава бетонским баријерама, које ће бити постављене дуж магистралног пута М-17, док не буде реализован главни пројекат уређења корита ријеке Босне.

За прву фазу пројекта, која обухвата постављање баријера од такозваног аустријског до босанског моста, 430.000 марака је обезбиједила британска влада путем Развојног програма УН (УНДП).

Мјештани насеља Усора, који су први били на удару током поплава, кажу да ће коначно одахнути када буду постављене баријере. Јадранка Ерцег, која још није успјела да обнови свој дом, кров над главом је пронашла код своје мајке.

- Добро је што постављају баријере. Када чујем на телевизији да су јаче бујице, одмах помислим на најгоре - рекла је она.

И осамдесетдвогодишњем Петру Нешковићу из овог насеља драго је што су радови почели. Његова комшиница Гизела Чакаревић каже да им је вода однијела све осим одјеће.

Други дио пројекта обухватиће постављање бетонских стубова од аустријског моста па до ушћа ријеке Усоре.

- Важно је да се ово ради, док не почне изградња главног пројекта уређења корита ријеке Босне у износу од 24 милиона КМ - изјавио је градоначелник Добоја Обрен Петровић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана