Djevojke iz Prijedora osvojile planinu bogova

Snežana Tasić
Djevojke iz Prijedora osvojile planinu bogova

Prijedor - Slavica Drinčić, Tanja Timarac i Ivana Đurić, članovi Planinarskog društva "Klekovača" iz Prijedora, osvojile su najviši vrh planine Olimp, Mitikas, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.918 metara.

Mlade Prijedorčanke bile su dio ekspedicije od četrdesetak planinara, koji su, u organizaciji iskusnog planinara Miroslava Bundala iz Banjaluke, krenuli u pohod na drugi najveći planinski vrh na Balkanu. Hrabre Prijedorčanke, koje su se upustile u ovu avanturu osvajanja planine bogova kažu da je ovo bilo nezaboravno iskustvo.

- Nakon što smo stigli u podnožje Olimpa, uslijedio je odmor, a na uspon smo ponovo krenuli u noći četvrtka na petak. Zoru smo dočekali na "skali" odakle kreće stijena za pohod na vrh. Ako bih Mitikas opisala jednom riječju, onda bi to bilo savršenstvo - rekla je Drinčićeva.

Ona je dodala da se osim Tanje i Ivane u ekspediciji našao još jedan Prijedorčanin, Draško Zgodić, takođe član PD "Klekovača", koji je bio jedan od vodiča.

- Sve tri smo presrećne zbog činjenice da smo se našle "u društvu bogova" na Olimpu - rekla je Drinčićeva.

Dodala je da je ova neustrašiva ekipa na putu do Olimpa i za prethodne pripreme imala podršku i od nekoliko privrednika. Svim donatorima su zahvalile što su prepoznali njihovu potrebu da ostvare san da se nađu na vrhu Olimpa i da dokažu da je planiranje više od rekreacije.

- Nikad nećeš pogriješiti ako budeš djelovao po svojim osjećajima i strastima, to je moj životni moto, koji slijedim i do sada nisam pogriješila. Osjećaj da sam nešto postigla sa svojim drugaricama je fantastičan i vredniji od mnogo čega materijalnog - kazala je Drinčićeva i dodala da mala planinarska ekspedicija u Prijedor stiže danas.

"Tražili" Afroditu

Članovi male planinarske ekspedicije iz Prijedora kažu da jedva čekaju da sa svojim prijateljima podijele utiske.

Slavica Drinčić je putem društvenih mreža dodala i da dolazi da kaže kome je sve od prisutnih "bogova" prenijela pozdrave, uz napomenu da želju jednog prijatelja nije mogla na ispuni i da mu dovede Afroditu.

- Nešto nije bila raspoložena za tako dalek put - rekla je uz smiješak Drinčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana