Цврчак дар Милорадa - Мишe Ђурђевићa из Дервенте за љепше дјетињство

Д. К.
Цврчак дар Милорадa - Мишe Ђурђевићa из Дервенте за љепше дјетињство

Дервента - Дервентски пјесник Милорад - Мишо Ђурђевић објавио је, уочи Васкрса, нову сликовницу под називом "Цврчак", у издању Књижевне заједнице "Васо Пелагић" из Бањалуке.

Сликовницу поводом овог великог хришћанског празника дарује свим младим читаоцима који му се јаве и искажу жељу да и ову поучну сликовницу имају на својим полицама са књигама. Сликовница садржи дјечију пјесму, насталу на основу познате басне "Цврчак и мрав", а аутор Ђурђевић каже да је "Цврчак" намијењен не само малишанима, него свима онима који се осјећају дјецом. "Цврчак" се, каже Ђурђевић придружио својим милим друговима "Коки", "Цуки", "Гици", "Жирафи", "Роди", "Косу" и "Меди", као његова осма сликовница.

- Сликовница говори о цврчку, паметном и надареном виолинисти, који се током године у знање и музику толико унио да је заборавио да долази хладна зима у којој једино у плодовима свог тешког рада ужива мрав - истакао је Ђурђевић.

Несебичан допринос поетско-сликовном остварењу дали су и Горана Тодорић која је урадила ликовну обраду, рецензент Стевка Козић-Прерадовић и Вјекослав Новаковић који је обавио техничку припрему.

Ђурђевић је члан Удружења књижевника РС и Српског књижевног клуба "Вихор" Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана