Цвијановић: Гастро сусрети велики допринос развоју туризма

Цвијановић: Гастро сусрети велики допринос развоју туризма 22.07.2018 22:51 | Срна

Пелагићево - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да “Гастро сусрети”, које је данас отворила у Пелагићеву, представљају велики допринос развоју туризма на локалном и на републичком ниову.

“Сама манифестација ужива подршку како локалних власти тако и Владе Републике Српске, а то доказују средства која Министарство трговине и туризма издваја да би помогло ову манифестацију”, рекла је Цвијановићева новинарима.


Цвијановићева је рекла да вјерује да је ово једна од ствари које ће помоћи да се Пелагићево и читав овај крај испрофилише као туристичка дестинација.

Према њеним ријечима, на овај начин се у веома лијепом свјетлу промовишу општина Пелагићево и Република Српска.

Цвијановићева је након отварања манифестације обишла све штандове са изложеним специјалитетима домаће кухиње, као и штандове са рукотворина.

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић истакао је да “Гастро сусрети” постају традиција будући да се девети пут организују.

“По масовности и броју излагача можемо рећи да је ова традиција већ прихваћена и да ће из године у годину давати све веће и веће резултате. Наш крајњи циљ је да ово језеро у Пелагићеву у будућности претворимо у још значајнији туристички центар овог дијела Српске”, нагласио је Ђокић.

Он је нагласио да је Посавина житница Републике Српске, али да има и других потенцијала као што је туризам који може бити једна од смјерница у развоју општине Пелагићево.

Ђокић је додао да је Влада Републике Српске улагала у туристички потенцијал ове општине, те да ће тако бити и у будућности.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић захвалио је излагачима, те истакао како је сигуран да ће овај догађај у будућности бити примјер доброг начина развоја туризма.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица