Brendiranje zdrave hrane proizvedene po starim recepturama

R. Đ.
Brendiranje zdrave hrane proizvedene po starim recepturama

Foča - Manifestacijom "Ajvarijada" Nacionalni park "Sutjeska" ozvaničio je početak kampanje "Zdrava hrana-Sutjeska", u okviru koje će se brendirati proizvodi pripremani u ovoj ustanovi na potpuno prirodan i zdrav način po recepturama koje se tradicionalno na ovim prostorima prenose sa koljena na koljeno.

Brojni domaći gosti, ali i turisti koji su u prolazu zaustavljali su se proteklog vikenda u Dolini heroja da degustiraju domaći ajvar koji je ispred restorana "Komlen" pripremalo desetak ekipa.

Ajvar proizveden na ovoj manifestaciji biće uvršten u ponudu restorana "Komlen" i drugih ugostiteljskih objekata Nacionalnog parka.

Naredne aktivnosti su proizvodnja sezonske salate, džemova i sokova od borovnice sa Zelengore, čaja, sira, meda i drugih proizvoda.

- Sve ovo ima za cilj brendiranje proizvoda kao zdrave hrane sa Sutjeske, omogućavanje njihove proizvodnje i plasmana kroz restorane Nacionalnog parka "Sutjeska". Korist će imati i lokalno stanovništvo, a Nacionalni park će u ponudi imati domaću zdravu hranu, proizvedenu na osnovu tradicionalne recepture. Akcenat će biti stavljen na ljekovitoj biljci srijemuš koja na području parka raste u velikim količinama - rekao je direktor NP "Sutjeska" Dejan Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana