Брчак зарадио пола милиона долара за прелазак из једног тима у игрици у други VIDEO

Avaz.ba
Брчак зарадио пола милиона долара за прелазак из једног тима у игрици у други VIDEO

Никола, кога сматрају најбољим играчем “Counter strike: Global Offensive”(CS:GO), плаћен је скоро пола милиона долара за прелазак из једног у други тим, пише Телеграф.

Иако се још увијек воде расправе да ли се игрице попут CS:GO могу сматрати спортом, све већи број турнира и прелазни рокови током којих играчи прелазе из једног у други клуб, упућују на све већу популарност.

У прилог томе иде животна прича Николе Ковача, који је у екипу “FaZe Clan” из Калифорније прешао за пола милиона долара из њемачког тима “Moysesports”. Ковач је оборио 20 година стари рекорд који је износио 160.000 долара.

Ковач је имао годину дана када је с породицом из Сарајева прешао у Брчко.

– Још као деветогодишњак показао је невиђен талент. Нико му није био ни близу. Кажу да је сад најбољи играч свијета. Али биће још бољи играч и нико му неће бити ни близу сад је отишао у бољи тим – рекао је Николин отац Слободан Ковач.

Отац најбољег играча је појаснио и детаље навећег трансфера у историји гејминга.

– Уговор му је био при крају, јавили су се из Америке и Никола је пристао. Ево, баш је сад на турниру у Лас Вегасу. Никола ради оно што воли и од зараде може да живи лагодним животом. Времена су се промијенила. Већина гледа на ово као на нешто лоше, али није ми јасно зашто. И Никола мора да уложи велики труд како би био у врху.

Свијет видео игара попримио је све облике спорта. Награде на већим турнирима у “CS” износе и до милион долара. Као и у правом спорту, и овдје постоје напорни тренинзи, а Никола је недавно изјавио да дневно тренира и по девет сати.

– Нисам могао да замислим да ћу имати овако добар посао. Играм најмање шест сати дневно с екипом, а још око три сата одрадим индивидуално. Што се тиче турнира, ух, знамо и да се спорјечкамо усред борбе. Има ту неспоразума око тактика, али све то ријешимо унутар тима.

– Није ми баш драго да само мене истичу. Ту су и моји саборци који су такође заслужни за добре резултате. Фанови виде само листу и ко има више убистава, али не виде оно што моји саиграчи раде. Не судите гејмеру према броју убистава – додао је Нико.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана