Бољи живот уз пластеник и краву

Д. Ј.
Бољи живот уз пластеник и краву

Србац - Међуопштинско удружење глувих и наглувих Градишка, Србац и Прњавор поклонило је породици Лазић из Српца пластеник који је набављен захваљујући средствима Министарства здравља и социјалне заштите РС, а на поклон им је стигла и крава коју је донирао анонимни добротвор из Градишке.

Миладин Лазић из Ножичког члан је Удружења глувих и наглувих и отац троје малољетне дјеце са здравственим потешкоћама, а једини сталан приход у петочланој породици је дјечји додатак од Центра за социјални рад Србац.

- Од министарства смо добили новац за набавку пластеника површине 100 квадрата, а набавили смо и расаду паприке, парадајза и краставаца. Када је за ову породицу чуо један фармер из Градишке, који је желио да остане анониман, поклонио је стеону краву расе холштајн, чија је вриједност око 3.500 КМ, тако да су Лазићи добили све што су прижељкивали - рекла је секретар поменутог удружења Љубинка Радоњић Злојутро.

У пројекат су се укључили и многи хумани појединци и предузећа, а Лазићи ће добити и помоћ дипломираног агронома за пољопривредну производњу Драгољуба Злојутра, који ће пружати савјете за рад у пластенику.

Миладинова супруга Далиборка захвалила је свим хуманистима на овој значајној донацији.

- Сви смо се ангажовали на овом послу и слушаћемо све што нам кажу стручњаци како бисмо остварили што боље приносе - рекла је Далиборка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана