Bijeljina u Petnicu šalje pet gimnazijalaca

Lj. A.
Bijeljina u Petnicu šalje pet gimnazijalaca

Bijeljina - Učenici bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" Iva Janković, Ivana Pijetlović, Milica Puhalo, Sergej Veselinović i Dragan Marković ove godine pohađaće seminare u Istraživačkoj stanici Petnica.

Gimnazijalci će u Petnici kod Valjeva unaprijediti znanja iz prirodnih i tehničkih nauka, a njihov odlazak finansijski je podržala i Gradska uprava Bijeljina. Tim povodom gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić juče je organizovao prijem za ove učenike.

- Drago mi je što naši gimnazijalci učestvuju u programima u Petnici i tako pokazuju da u Bijeljini imamo talentovanu i obrazovanu djecu, koja su po svojim znanjima ispred svog vremena. Uskoro će oni pokretati, ne samo razvoj sredine u kojoj budu živjeli, nego će podsticati nove mlade generacije da se okrenu nauci - rekao je Mićić.

Sergej Veselinović će u Petnici boraviti prvi put i očekuje da će unaprijediti znanje iz biologije.

- Za ovaj seminar sam saznao od prijatelja i odlučio sam da se prijavim da bih stekao nova iskustva - rekao je on.

Dragan Marković po drugi put ide u Petnicu da bi usavršio znanje iz matematike.

- Zaista mnogo naučimo na ovim seminarima. Godišnje u programima Istraživačke stanice učestvuje više od 1.000 učenika iz različitih krajeva - naveo je Marković.

Ivana Pijetlović takođe drugu godinu zaredom putuje u Petnicu.

- Prošle godine sam bila na seminaru iz matematike, a ove godine sam se preusmjerila na hemiju. Ostvarila sam mnogobrojne kontakte sa vršnjacima koji dijele ista interesovanja - rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana