Бијељина у Петницу шаље пет гимназијалаца

Љ. А.
Бијељина у Петницу шаље пет гимназијалаца

Бијељина - Ученици бијељинске Гимназије "Филип Вишњић" Ива Јанковић, Ивана Пијетловић, Милица Пухало, Сергеј Веселиновић и Драган Марковић ове године похађаће семинаре у Истраживачкој станици Петница.

Гимназијалци ће у Петници код Ваљева унаприједити знања из природних и техничких наука, а њихов одлазак финансијски је подржала и Градска управа Бијељина. Тим поводом градоначелник Бијељине Мићо Мићић јуче је организовао пријем за ове ученике.

- Драго ми је што наши гимназијалци учествују у програмима у Петници и тако показују да у Бијељини имамо талентовану и образовану дјецу, која су по својим знањима испред свог времена. Ускоро ће они покретати, не само развој средине у којој буду живјели, него ће подстицати нове младе генерације да се окрену науци - рекао је Мићић.

Сергеј Веселиновић ће у Петници боравити први пут и очекује да ће унаприједити знање из биологије.

- За овај семинар сам сазнао од пријатеља и одлучио сам да се пријавим да бих стекао нова искуства - рекао је он.

Драган Марковић по други пут иде у Петницу да би усавршио знање из математике.

- Заиста много научимо на овим семинарима. Годишње у програмима Истраживачке станице учествује више од 1.000 ученика из различитих крајева - навео је Марковић.

Ивана Пијетловић такође другу годину заредом путује у Петницу.

- Прошле године сам била на семинару из математике, а ове године сам се преусмјерила на хемију. Остварила сам многобројне контакте са вршњацима који дијеле иста интересовања - рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана