Bijeljina: Nema saradnje sa gradom na održavanju škola

Lj. A.
Bijeljina: Nema saradnje sa gradom na održavanju škola

Bijeljina - Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u bijeljinskoj regiji Predrag Račanović rekao je juče da grad ne obezbjeđuje novac za održavanje školskih objekata koji su u katastrofalnom stanju i da to izbjegavanje zakonskih obaveza i nesaradnja nanose štetu hiljadama školske djece u gradu.

Odbacujući tvrdnje gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića o nesaradnji sa direktorima dvije gradske škole čiju će smjenu zatražiti, Račanović je iznio niz primjera urušavanja školskih objekata koji su posljedica nebrige lokalne vlasti, nesaradnje i ignorisanja potreba i zahtjeva direktora škola. Račanović je direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić”, a Mićić je nezadovoljstvo njegovim radom obrazložio primjedbom da ne želi da izdaje školsku salu KK “Radnik”, iako je izgradnju sale sa milion maraka finansirala Gradska uprava za koju je ovaj klub prioritetan.

Prvi čovjek Bijeljine najavio je da će o ovom i sličnim problemima informisati i resorno Ministarstvo Vlade RS, jer smatra da pojedini direktori škola ne obavljaju svoju dužnost profesionalno i odgovorno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana