Бањалука се хвали игралиштима, Бијељина кружним раскрсницама

Љ. А.
Бањалука се хвали игралиштима, Бијељина кружним раскрсницама

Бијељина - Бањалука је прави и модеран град и има много тога што се може преписати као добра пракса, изјавио је градоначелник Бијељине Мићић послије разговора са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

Према његовим ријечима, на састанку у Бијељини разговарано је о искуствима у раду локалних заједница али и могућностима унапређења сарадње ова два највећа града у Српској.

- С обзиром на то да  Бањалука и Бијељина имају скоро трећину становника у Српској покушали смо да сагледамо које су то добре праксе и да их пренесемо из једног града у други - рекао је Мићић додавши да се од Бањалуке може преписати изградња игралишта, док би град на Врбасу могао од Бијељине да преузме идеју изградње кружних раскрсница.

Додао је да би Бијељина по угледу на Бањалуку, требало да  изгради  спортску дворану са три до четири хиљаде мјеста.

Радојичић је казао да би Бањалука ове године требало да има око 30 милиона КМ за инвестиције за конкретне пројекте, те да је разговарано о могућностима јавно-приватног партнерства, модела за који је навео да је потпуно неискоришћен. Представио је и планове за наредни период.

-  Радимо на неколико стратешких докумената - стратегији развоја, новом урбанистичком плану, плану капиталних инвестиција, а имамо први пут и стратегију културе, као и низ капиталних улагања, од чега ове године највише за саобраћај. Градимо спортску дворану, мост на Врбасу, шест кружних раскрсница, суфинансирамо 12 основних и три средње школе у реконструкцији, више водовода - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана