Апел за помоћ петнаестогодишњој Нини Ближњаковић

Срна
Апел за помоћ петнаестогодишњој Нини Ближњаковић

Добој - Петнаестогодишњој Нина Ближњаковић из Добоја, обољелој од тежег облика акутне мијелоидне леукемије, потребна је помоћ јер су за њено лијечење потребна знатна новчана средства.Станко Ближњаковић, отац обољеле дјевојчице, каже да се Нина тренутно налази на лијечењу у Институту за мајку и дијете у Београду, да је још незахвално говорити о прогнозама и да од сутра почиње да прима хемотерапију.

Ближњаковић каже да су им љекари препоручили да почну прикупљати новац ако се утврди да је лијечење неопходно наставити у иностранству.


"Контактирао ме је и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је обећао личну помоћ, али и помоћ Фонда солидарности за лијечење дјеце у иностранству, ако то буде потребно", рекао је Ближњаковић.

Акција за прикупљање новчане помоћи организована је већ данас. Синдикат здравства и социјалне заштите који дјелује при Болници "Свети апсотол Лука" у Добоју саопштио је да се, заједно са осталим добојским синдикалним организацијама, укључује у прикупљање средстава за лијечење Нине Ближњаковић, којој је леукемија дијагностификована у јануару.

Студент социјалног рада на бањалучком Универзитету Борјана Јелисић, заједно са колегиницама, поставила је штанд на платоу поред градског парка у Добоју на којем грађани, у складу са могућностима, могу оставити новац за Нинино лијечење.

Она је најавила да ће акцију организовати и у наредном периоду на различитим локацијама у граду.

Активи младих и жена добојске Социјалистичке партије вечерас од 19.00 часова у просторијама странке ће организовати хуманитарну акцију за прикупљање средстава.

Кошаркашки клуб "ФинДо" из Добоја организоваће хуманитарни кошаркашки турнир у суботу, 3. фебруара, са почетком у 11.00 часова у спортској дворани Основне школе "Вук Караџић".

Предсједник Скупштине овог клуба Давор Ружела каже да је сав приход од продатих улазница намијењен за лијечење Нине Ближњаковић.

Навијачка група "Војводе 1990" Добој организоваће 3. фебруара хуманитарну журку у добојском клубу "Рупа". Из овог клуба најавили су да ће исто вече бити одиграна хуманитарна рукометна утакмица добојске "Слоге" и тузланске "Слободе", а приход од улазница биће уплаћен за Нинино лијечење.

Хуманитарној активности одазвали су се и многобројни добојски угоститељи и занатлије.

Сви људи добре воље могу уплатити прилог на број жиро рачуна за БиХ: 5520161779971104 Адико банка Нина Ближњаковић Колубарска ЛД40 74000 Добој. Девизни рачун: SWIFT: HAABBA2B.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана