Ватрогасци добијају још четири возила

В. Г.
Ватрогасци добијају још четири возила

Бањалука - Одсјек за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице покренуће процедуру за набавку четири нова ватрогасна возила, чија се укупна вриједност процјењује на 722.000 КМ.

- Међу средствима и опремом  која ће бити набављена, наћи ће се и специјално ватрогасно возило платформе 22 метра које би служило за гашење пожара на висини, а користило би и за друге техничке интервенције за потребе града - истакао је шеф овог одсјека Младен Ћућун.

Према његовим ријечима, ватрогасна јединица посједује два возила истих карактеристика, па је неопходно и мање, а у плану је и набавка теренског оперативно-комуникационог возила опремљеног најмодернијом сателитском опремом.

- Поучени искуством из 2014. године када нам је пао комплетан систем везе, ово возило ће омогућити да нема више могућности да јединице заштите и спашавања, ватрогасне бригаде и штаб за ванредне ситуације остану без радио-комуникације, јер ћемо имати закупљен сателит и конекцију током цијеле године - рекао је Ћућун.

Ватрогасна јединица тренутно на располагању има 28 возила.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана