Vatrogasci dobijaju još četiri vozila

V. G.
Vatrogasci dobijaju još četiri vozila

Banjaluka - Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pokrenuće proceduru za nabavku četiri nova vatrogasna vozila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 722.000 KM.

- Među sredstvima i opremom  koja će biti nabavljena, naći će se i specijalno vatrogasno vozilo platforme 22 metra koje bi služilo za gašenje požara na visini, a koristilo bi i za druge tehničke intervencije za potrebe grada - istakao je šef ovog odsjeka Mladen Ćućun.

Prema njegovim riječima, vatrogasna jedinica posjeduje dva vozila istih karakteristika, pa je neophodno i manje, a u planu je i nabavka terenskog operativno-komunikacionog vozila opremljenog najmodernijom satelitskom opremom.

- Poučeni iskustvom iz 2014. godine kada nam je pao kompletan sistem veze, ovo vozilo će omogućiti da nema više mogućnosti da jedinice zaštite i spašavanja, vatrogasne brigade i štab za vanredne situacije ostanu bez radio-komunikacije, jer ćemo imati zakupljen satelit i konekciju tokom cijele godine - rekao je Ćućun.

Vatrogasna jedinica trenutno na raspolaganju ima 28 vozila.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana