Шарпланинци плијенили пажњу публике

Н. Б.
Шарпланинци плијенили пажњу публике

Бањалука - Специјализована, 12. изложба шарпланинаца привукла је јуче на терене воденог парка "Аквана" 123 излагача из земаља региона и Европе и бројне љубитеље животиња који су имали прилику да виде атрактивне примјерке овог пастирског пса.

- Презадовољни посјетом и квалитетом изложбе. Послије низа година организовања ове манифестације, достигли смо свјетски ниво. Излагачи и судије из Аустрије, Италије, Мађарске и других европских земаља који су дошли, то доказују. Најбоље смо наградили са пехарима и храном за псе. Побједницима је најбитнији престиж, јер најбољима расте цијена и траженост, нарочито женкама и њиховим штенцима - рекли су у Шарпланинац клуб "Крајина" који је организовао ову манифестацију.

Кинолошки судија из Србије, Обрад Ђокић рекао је да Бањалука као и Република Српска има још један бренд а то је изложба шарпланинаца.

- Ово је рај за очи, овакав квалитет изложбе постоји само у Бањалуци -  није крио задовољство Ђокић.

Младен Лекић из Мркоњић Града рекао је да са љубимцем Бадијем први пут учествује на такмичењу.

- Бигор, кога од мила зовемо Бади има шест година и обојици нам је драго што смо дошли. Ту смо више због дружења, не због такмичења. Свима препоручујем да набаве шарпланинца јер су весели и послушни пси - поручује Лекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана